Ekonomi

En Uygun Kasko Nasıl Bulunur?

En uygun kasko bulma seçeneklerin, takip ederek cebinize ve aracınıza en uygun ve ucuz seçenekleri bulma fırsatlarını yakalayabilirsiniz.

En uygun kasko konusunda yardım almak istediğinizde kasko konusuna da bilgili olmanız gerekecektir. Kasko motorlu taşıt sahiplerini ilgilendiren ve kaza, hasar durumlarında kayıpları karşılama konusunda garanti sürecini takip eden ve zorunlu olmayan bir sigorta biçimidir.  Kasko sahibi olan birçok araç sahibi sıfır araç değişimine kadar ulaşabilen garanti seçeneklerinden yararlanabilmektedir. Peki yelpazesi geniş olan kasko şeçenekleri içerisinde en uygun kasko nasıl bulunur ve neler yapılması gerekir? Gelin hep birlikte bakalım.

Kasko Seçimi Nasıl Yapılmalı?

Kasko seçimi zorunlu olmamasından kaynaklı olarak farklı sigorta şirketlerince değişik avantaj ve fiyatlar sunulabilmektedir. Ancak bu seçenekler içerisinden en önemli olanı aracınıza uygun ve kullanım koşullarınıza uyarlanabilen seçimleri bulabilmenizdir. Kasko seçimleri belirli şartlara bağlı olarak uygulanabilir. Bu nedenle aracınızın kullanım alanlarına ve kendi şartlarınıza uygun şekilde fiyatlandırmaları tespit etmeniz gerekir.

Bu şekilde en uygun seçime ulaşmanı mümkün olacaktır. Birçok özel sigorta şirketi genişleyen Pazar olarak kasko konusunda girişim yapmaktadır. Bu girişimlerden birçoğu araç durumlarına bağlı olarak değişkenlik gösterir. Acentelerin belirlediği ve kendi şartlarınıza en uygun şartları bulabileceğiniz seçenekleri karşılıklı olarak görüşmeniz gerekmektedir. Örneğin trafikte az zaman geçiren ve aracını fazla kullanmayan bir sürücüyseniz multi paket seçeneğini kullanmanız sizin için uygun olmayacaktır. Buna göre daha düşük primler ödeyerek kasko kapsamına dahil olmanız mümkün

Aracınızın Durumuna Göre Seçimler

Her sigorta şirketinde olduğu gibi kasko işlemleri için de sigorta şirketlerinin belirlediği bazı avantajlar bulunmaktadır. Bu avantajlar aracın bulunduğu şehirdeki trafik durumundan başlayarak aracın kullanım koşullarına kadar hemen her şeye göre değişkenlik gösterebilmektedir.

Kasko sigortasının temel amacı araçta meydana gelecek olan herhangi hasar ya da arızanın ücretsiz olarak karşılanmasıdır. Bu taahhüdün verilmesi için de değişkenliği yüksek olan çok sayıda seçenek yer alır. Bu nedenle de aracınızın durumu son derece önemlidir. Trafiğin az ve araç kullanımının seyrek olduğu bir lokasyon ile yoğunluğu yüksek bir lokasyondaki sigorta anlaşması aynı olmayacaktır bu nedenle araç durumuna göre seçimlerinizi belirlemenizde son derece büyük bir önem bulunmaktadır.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu