Sağlık

Uyku Apnesi İçin Hangi Doktora Gidilir?

Günümüzün koşullarına bağlı stresten dolayı uyku problemi çeken pek çok kişi vardır. Bundan dolayı da uyku apnesi için hangi doktora gidilir sorusu oldukça sık sorulmaktadır.

Uyku apnesi için hangi doktora gidilir? Sorusu herkes tarafından oldukça sık araştırılmaktadır. Günümüzün rahatsızlığı da diyebiliriz. Kişilerin yaşam tarzlarına göre uyku problemi yaşayan ve uykusunda nefes alamayan pek çok kişi vardır. Uykusuzluk insan sağlığını çok büyük derecede etkilemektedir. Bundan dolayı da hangi doktora gidilir ve hangi bölüme gidilir soruları artık alışıldık sorular arasında yer almaktadır.

Uyku Bozukluğu Neden Olur?

Uyku bozukluğu nedeninin en önemlisi sitres olmaktadır. Uyku bozukluğunun çeşidine bağlı pek çok rahatsızlıklar olabilir. Kişiler uykuya dalmakta güçlük çekebilir, bunun sebebi ise gün içerisinde çok aşırı yorgunluk hissi olabilmektedir. Uyku bozukluğu, kişinin ruh haline, genel sağlığına, enerji eksikliğine de bağlı olabilir. Bazen uyku bozuklukları başka bir hastalığın habercisi olabilir. Uykuda; horlama, uyku yoksunluğu, huzursuzluk, uyku apnesi ve huzursuz bacak sorunları ve bunun gibi uyku sorunları çok görülmektedir. Uyku bozukluğunun belirtileri; uykunun ciddiyetine ve uyku bozukluğunun çeşidine göre farklılık gösterebilir.

Uyku bozukluğunun nedenleri;

  • Solunum sorunları,
  • Alerjiler,
  • Kronik ağrı,
  • Noktüri,
  • Depresyon,
  • Kilo problemi,
  • Yaşam tarzı,
  • Stres,
  • Kaygı bozukluğu ve bunun gibi pek çok nedeni olmaktadır.

Uyku Apnesi Nedir?

Uyku apnesi; uyku esnasında solunumda oluşan duraklama ile oluşan karakterize olmaktır. Vücudun az oksijen almasına sebep olan ciddi bir rahatsızlıktır. Geceleri de uyanmanıza sebep olmaktadır. Bu nedenle tedavi edilmesi zorunlu olan bir hastalıktır ve tedavisine bir an önce bakılmalıdır.

Uyku Apnesi İçin Hangi Doktora ve Bölüme Gidilmelidir?

Uyku apnesi için nöroloji bölümüne ve nöroloji doktoruna gidilmelidir. Gidilmediği takdirde çok farklı rahatsızlıklara ve hastalıklara yol açabilir. Uyku apnesinin tedavisi ise; çok farklı yöntemler olmaktadır. En uygun yöntem ise horlama protezi kullanmaktır.

Horlama protezi; uyku sırasında kullanılan, cepte taşınacak kadar ufak, dişlere takılan ve enerjiye ihtiyacı olmayan bir cihazdır. Horlama protezi, alt çeneyi önde tutan ve soluk yolunun öbür organlar ve dokular ile tıkanmasını engellemeyi sağlamaktadır.

 

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu