Hamilelik

Bebeği Aldırmak İçin Ne Yapmalıyız?

Gebe kalmak istemeyen her kadının yaşayabileceği bir surumdur. Beklemek ve çözüm aramak ise zaman kaybettirir. Bebeği aldırmak için ne yapmalıyız?

Bebeği aldırmak için ne yapmalıyız? Diye düşünürken birçok yol yoktur. Tek bir yol ve yöntem vardır. Kürtaj olmaktır. Ancak kürtaj olmanın da bazı koşulları vardır.

İstenmeyen bir gebeliğin sonlandırılması için bebek/çocuk aldırmak için uygulanan bir yöntemdir. Tek sebep bu değildir. Kürtaj düşük olması sonucunda kanamanın durdurulması ve rahim içinin temizlenmesi içinde uygulanan bir yöntemdir.

Kürtaj Nedir?

Kadın hastalıkları ve doğum uzmanlarının en çok uyguladığı küçük cerrahi operasyondur. İstenmeyen gebeliğin sonlandırılması için belli şartları vardır. Bu şartlar;

  • Gebeliğin 10+10 haftayı aşmamalı
  • 10 haftayı aşan gebelik durumlarında bebeğin ölü olması ya da ciddi bir hastalığının bulunması (yaşamını etkileyen sakatlığının olması) ile birlikte hekim kurulunu sonucu 3 imza onayı olmalı
  • Evli olan kadınların eşlerinin de müdahalesine izin ve onayı olmalı
  • 18 yaş altı genç kızlarda ebeveyn müdahale onayı olmalı
  • Evli olmayan ve 18 yaş üstü kadınların kendi istekleri olmalı
  • Acil kanaması olan kadının kanaması hayati tehlike taşımasında kendi onayı olmalı

Bunlar hekimlerin cerrahi müdahaleyi yapması için gerekli işlemin ilk aşamasıdır. Bu onay belgeleri olmadan kürtaj işlemi yapılamaz.

Gebe kalmak istemeyen her kadının yaşayabileceği bir surumdur. Beklemek ve çözüm aramak ise zaman kaybettirir. Bebeği aldırmak için ne yapmalıyız?

İstenmeye Gebelik Sonlandırması için Bir Başka Yöntem

İstenmeden oluşan bir gebeliğin sonlandırılması ülkemizde tek yöntem kürtajdır. Bazı kadınlar ise adet gecikmesi sebebiyle “söktürücü iğne” olarak bilinen uygulamalar kullanır. Bu iğne gebe kaldıktan sonra bebeğin düşmesini engellemez. Başka sebepten dolayı adet gecikmesindeki kanamanın oluşmasını sağlar.

Kürtaj Olduğunuz Anlaşılır Mı?

Yapılan kürtajdan sonra belli bir zaman geçer. Daha sonra yapılan jinekolojik muayene ve ultrasonografilerde kürtaj olduğunuz aslan bilinmez ve anlaşılmaz.

Kürtaj Nasıl Yapılır?

Kürtaj işlemine karar verildikten sonra yapılan değerlendirmeler sonucu işlem ya aynı gün veya belirlenen başka bir gün hastane koşullarında gerçekleştirilir. İşlem için öncesinde 5 saatlik bir açlık ve susuzluk süresi esas alınır. Anestezi doktoru tarafından verilen genel anestezi ile vakum işlemi yapılır ortalama 5 dakika gibi bir zamanda gerçekleşir.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu