Sağlık

Horlamayı Önlemenin Bilinmeyen Ama Kolay Yolu

Horlama, uyku sırasında nefes zorluğu ile ortaya çıkan sese denir. Peki, horlamayı önlemenin kolay yolu nedir?

Horlamayı önlemenin kolay yolu, pek çok seçenek olarak sunuluyor. Sizin için en hızlı şekilde çözüm olacak yöntemi seçerek, horlama sorununuzu giderebilirsiniz. Pek çok yöntem var. Daha önce denemediğiniz yöntemi deneyerek, daha hızlı bir çözüm olmasını sağlamanız durumunda o şekilde horlama problemini net şekilde çözüme kavuşturabilirsiniz.

Uyku Pozisyonu

Horlamanın en önemli nedenlerinden biri uyku pozisyonudur. Bunu ortadan kaldırmanız halinde, horlamanın direkt olarak durması söz konusu olabilir. Sırtüstü pozisyonlar, boğaza yapılan baskı sonucunda ses çıkarabilir. Bunun için genel olarak horlama sorunu olan kişilerin yan yatması önerilir. Sırtüstü yatılması halinde horlama sorunu ortaya çıkabilir.

Su Tüketimi

Daha önce duymadığınız bir yöntem olabilir. Ancak horlamanın nedenleri arasında susuzluk da var. Geniz akıntısı, nefes yolunun tıkalı olması gibi durumları geçiriyor olduğundan siz de su tüketimini dengeli ve düzenli hale getirip bu sorunun ortadan kalkmasını sağlayabilirsiniz. Ağız ve burunun daha rahat nefes almayı sağlaması açısından su tüketimi son derece önemlidir.

Odayı Havalandırın

Ortamda toza neden olacak şeyler olabilir. Yatağınızı temizlemeniz, odayı havalandırmanız tozlardan kurtulmanızı sağlar. Tozları arındırıp, direkt olarak daha güzel bir uyku çekebilirsiniz. Ortamın temiz olması da horlama gibi bir sorunun olmaması açısından avantajlı olacaktır. Tüm bunları değerlendirip, ona göre önlem alabilirsiniz.

Sıcak Duş

Sıcak duş alarak, nefes yolunu rahatlatabilirsiniz. Gece yatmadan önce alınan duş, aynı zamanda dinlenmeyi de sağlayacağından herhangi bir şekilde horlamaya neden olmaz. Bilhassa yorgunluğu da alarak horlama sorununu tamamen ortadan kaldırır. Bu şekilde bir problem olmadan, uzun süre sessiz bir uyku çekmeniz sağlanır.

Ağız Egzersizleri

Yapılan araştırmalar, horlamayı önlemenin yöntemleri arasında ağız egzersizlerinin olduğunu da göstermiştir. Direkt olarak ağız egzersizlerinin yapılmasının, burun ve ağız bölgesinde nefes almayı iyileştirici etkisinin olduğu ortaya çıkmıştır. Sonucunda ise önerilen, horlama sorunu olan kişilerin belirlenen bu ağız egzersizlerini yapmasıdır. Egzersiz uygulayarak en iyi şekilde horlamanın ortadan kalkması sağlanır.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu