Eğitim

Formasyon Eğitimi Nedir? Nasıl Alınır?

Eğitim fakültesi mezunu olmayan kişilerin öğretmenler olmaları için verilen eğitime formasyon eğitimi denilmektedir.

Formasyon eğitimi, öğretmen olmak istiyorsunuz ve eğitim fakültesini bitirmediniz diyelim: bu formasyon eğitimi ile öğretmenlik yapacağınıza dair alacağınız bir belgedir. Gerekli eğitimleri tamamladıktan sonra belgenizi alabilir ister özel bir sektörde öğretmenlik yapabilir isterseniz de KPPS ile memur öğretmen olabilirsiniz. Genellikle formasyon eğitimi alan fakülte Fen ve Edebiyat Fakültesi mezunları almaktadır. Formasyon eğitimi için kesinlikle en az 2 yıllık okul bitirmeniz gerekmektedir.

Formasyon Eğitimi Nasıl Alınır?

Formasyon eğitimi isteyen kişilerin bazı belgeleri tamamlamaları gerekmektedir. Öncelikle formasyon eğitimi nasıl alınır ona bakalım: formasyon eğitimine başlamadan önce, başvuru formu, öğrenci belgesi veya mezun olduğuna dair belge, fotoğraf, onaylı olacak şekilde lisans not durum belgesi, nüfus cüzdanının hem aslı hem de fotokopisi son olarak da formasyon eğitimi için yatırdığın paranın dekontu olması gerekmektedir. Bu belgeleri tamamladıktan sonra teslim edebilir formasyon gününde eğitimini alabilirsin. Formasyon eğitimi sürekli ve her okulda olan bir eğitim olmadığı için bu eğitimi almak istediğiniz zaman gününü iyi bilmeniz gerekmektedir ki kayıt gününü kaçırmayınız.

Formasyon Ücreti Ne Kadar ve Süresi Nedir?

Formasyon ücreti ve süresi hakkından tam bilgi gerilemese de formasyon ücretleri her üniversite de farklılık göstermektedir. Genellikle 2000 TL den başlayan formasyon eğitimi en fazla iki taksitle ödenmektedir. Formasyonun süresi ise sizin eğitim durumunuza göre değişiklik gösterir. Lisan mezunu iseniz iki yarıyıl, birinci sınıf öğrencisi iken eğitim almak istiyorsanız altı yarıyıl, ikinci sınıf öğrencileri dört yarıyıl, üç ve dördüncü sınıflar için de iki yarıyıl olarak eğitim almaktadırlar.

Formasyon Eğitimi

Formasyon Eğitimini Kimler Alabilir?

Öncelikle formasyon eğitimi için MEB tarafından belirlenen bölümleri bitirmiş olmanız veya bu bölümler de okuyor olmanız gerekmektedir. Ayrıca formasyon eğitimini kimler alabilir sorusunun cevabı için akademik ortalama, üniversiteye giriş puanı ve disiplin geçmişine bakılarak eğitim almaları gerekmektedir. Mezuniyet ortalamanız 2,5/4 olması gerekirken YÖK tarafından belirlenmiş okullardan da mezun olmanız gerekmektedir. YÖK tarafından belirlenen bu okullara kaç kişi alınacağı da belirtilmektedir.

 

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu