Eğitim

GreenBox Teknolojisi Nedir ve Eğitimde Nasıl Kullanılır?

GreenBox Teknolojisi Nedir ve Eğitimde Nasıl Kullanılır? Eğitimlerde Green Box teknolojisi basit haliyle, kromatik anahtar (rengi bloke eden) olarak adlandırılan bir tetikleme hilesi yönteminin aslında en çok tercih edilen uygulamasıdır.

GreenBox İki farklı görüntüyü üst üste bindirmek için kullanılır. Böylece kullanıcılarına imkansız, pahalı veya tehlikeli sahneleri kolayca çekme lüksünü sunuyor. Üç yaygın chromakey uygulaması vardır ve günümüzde en çok yeşil ekran (veya mavi ekran) tercih edilmektedir. Bu teknik için ihtiyaç duyacağınız çalışmaya yeşil kutu da denir.

Eğitim Videolarında Greenbox Kullanmanın Avantajları

Eğitim videolarında Greenbox stüdyosunda bir prodüksiyon yaptırmayı seçerseniz, çok yüksek bir grafik zenginliği elde edersiniz ve farklı lokasyonları kapsayan çekim yapma ihtiyacı gibi ek maliyetlerden uzak durursunuz.

  • Greenbox stüdyo ortamında antrenman videoları üretmek, fiziksel antrenmana göre çok daha kolay ve hızlıdır.
  • Eğitimlerin video şeklinde üretilmesi eğitimle ilgili maliyetlerin azalmasına katkı sağlamaktadır.

Greenbox eğitim videoları ile eğitimleriniz kesintisiz ve kesintisiz olarak geniş kitlelere ulaştırılabilir.

Greenbox Eğitim videoları tasarım çeşitliliği açısından daha dikkat çekici videoların üretilmesine katkı sağlar,

  • Görsel eğitim materyali öğrencilere, öğrenicilere ve çalışanlara benzer şekilde sunuldukça hatırlanması artar.

Greenbox’ın Eğitici Filmlerde Kullanımı: Pictora yapımı Eğitici videolar temel olarak; Bu videolar öğretici bilgi videoları olarak bilindiği için bu videolarda çok ciddi seviyelerde görsel anlatım ve somutlaştırmanın olabileceği bir gerçektir. Eğitmenlerin görsel destekli anlatımlarla insanlar için daha olumlu etkiler yaratacak bir öğretim sürecini takip etmesi, temel anlamda görselleştirmenin kullanılmasını gerektirmektedir. Greenbox teknolojisinin geldiği yer burasıdır.

Greenbox teknolojisi ve bilgi işlem ortamında sunulan görsel unsurların birleşimi sayesinde insanlara iletilecek olan bilgiler çok daha verimli bir şekilde aktarılmaktadır. Arka planda oynatılan görseller ve grafik veriler veya videolar ile öğrenme sürecine büyük katkı sağlanmaktadır.

Bu, eğitim videosunu izleyenlerin zihinlerinde soyut kavramlardan ziyade somut bilgilerin yerleşmesini sağlar. Öğrenci veya kurum çalışanları için daha kısa bir öğrenme süreci anlamına gelen görsel destekli eğitim videolarının, öğretmenler için de daha başarılı bir öğretim sürecine de işaret ettiği açıktır.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu