Eğitim

LGS’de Türkçe’yi Full Yapmak İçin Nasıl Çalışmalıyım?

LGS Türkçe’de hedeflediğiniz sonuçlara ulaşamıyor musunuz? LGS’de Türkçe’yi full yapmak için nasıl çalışmalıyım ? gelin bu soruların cevabına beraber bakalım.

LGS’de Türkçe’yi full yapmak için nasıl çalışmalıyım? LGS sınavlarında genel olarak Matematik ve Fen Bilimleri öğrencileri zorlamaktadır. Ancak yakın zamanda yapılan LGS sınavında öğrenciler özellikle Türkçe bölümünde zorlandıklarını açıkladı. LGS sınavına hazırlanırken Türkçe dersine çok daha fazla dikkat etmeniz gerekir. Türkçe’de zorlanıyorsanız ilk olarak paniğe kapılmamanız gerekir. Eğer başarılı olmak istiyorsanız verimli çalışmayı öğrenmeniz gerekir.

LGS Türkçe sorularında paragraf sorularına her zaman önyargı ile bakılıyor. Metinlerin uzun olması öğrencileri korkutabiliyor. Uzun metinler genelde anlaması kolay konuları içerisinde barındırır. Doğru okuma yöntemiyle paragraf sorusunu rahatlıkla çözebilirsiniz.

Zayıf Olduğunuz Konuları Belirleyin

Paragraf sorularını çözerken ilk olarak zayıf olduğunuz bölümleri belirlemeniz gerekir. Hangi konuda eksiğiniz olduğunu anlamazsınız ciddi vakit kaybedebilirsiniz. Bu durum moralinizin bozulmasına neden olabilir. Eksik olduğunuz yönünüzü belirledikten sonra çalışma verimliliğiniz daha fazla artacaktır.

Yorum yapma ve anlama kabiliyetinizi geliştirmek için bol bol soru çözmeniz gerekir. Farklı kaynaklardan yararlanarak soru haznenizi geliştirebilirsiniz. Her soru tipine hazırlıklı olmak sizleri başarıya götürecektir.

Paragraf Sorusu Çözün

LGS Türkçe kısmı paragraf ve anlam bilgisine dayalı sorulardan oluşur. Dil bilgisi sorularında öğrenciler zorlanabiliyor. LGS Türkçe ‘de başarılı olmak için anlam bilgisi konusuna odaklanmanız gerekir. Paragraf sorularını doğru bir şekilde çözmek için her gün pratik yapmanız gerekir. Yüksek sayıda paragraf çözmede zorlanıyorsanız ilk zamanlarda az soru ile çalışmalara başlayabilirsiniz. Soruları çözerken süre tutmayı unutmamanız gerekir. Pratik yaparak zamanla netlerinizin sayısını arttırabilirsiniz.

Ezbere Çözüm Yapmayın

LGS Türkçe sorularını çözerken yapılan hatalardan bir tanesi de soruyu hemen çözmeye çalışmaktır. Sorunun ne anlatmak istediğiniz bilmeden çözmeye çalışmak yanlış şıkkı işaretlemenize neden olabilir.

Kitap Okuyun

Kitap okumak Türkçe sorularının etkili bir şekilde çözülmesini sağlar. Hem okuma hızınız hem de odaklanmanız artacaktır. Eğer okuma hızınız yavaşsa paragraf sorularında problem yaşayabilirsiniz. Bu durum rakiplerinizden geri kalmanıza neden olabilir. Kitap okumak vakit kaybı değildir. Kitap okumayı hiçbir şekilde ertelememeniz gerekir.

 

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu