Dekorasyon

Mutfak Dekorasyonunda Nelere Dikkat Edilmeli

Mutfak Dekorasyonunda Nelere Dikkat Edilmeli? Mutfak mobilyalarının dağıtımını tasarlamaya gelince, her ailenin evinin çok önemli bir parçası olduğu için birçok faktör dikkate alınmalıdır. Peki, mutfak dekorasyonunda nelere dikkat edilmelidir?

Mutfak Dekorasyonunda Nelere Dikkat Edilmeli? Mutfak, evde en çok zaman geçirilen alanların başında gelmektedir. Bu sebepten dolayı da dekorasyonu oldukça önemlidir.

Barlar, Küçük Mutfaklar İçin Harika Bir Seçim

Mutfağınızda ekstra yüzey alanı istiyorsanız, ancak bir ada veya masa kuracak alanınız yoksa, bir bar en iyi seçenektir. Bar sayesinde mutfağınıza modern ve cüretkâr bir görünüm kazandıracaksınız. Mutfağınızda ferahlık etkisi yaratmak için en iyi seçenek duvara gömülü bir bar, süreklilik sağlayan bir mobilya veya tezgahla aynı hizada bir bardır. Mutfağınıza en uygun seçeneği seçtikten sonra, çok çeşitli malzeme, stil, ayak seçeneği, renk arasından seçim yapmanız gerekecek… Mutfağınız çok küçükse ve bar için yeriniz yoksa ideal seçeneğiniz dinamik barlardır. Bunlar ihtiyaç duyulduğunda açılır ve ihtiyaç olmadığında toplanır.

Mutfak Masasını İhtiyaçlarınıza Göre Uyarlayın

Sofra, ailenizle yemek sonrası uzun bir sohbetin veya arkadaşlarınızla bir akşam yemeğinin tadını çıkardığınız yer olduğu için mutfaktaki en önemli unsurlardan biridir. Ancak masalar sadece yemek yeme veya yemek pişirmek için kullanılmaz, içlerinde ders çalışır, iş yapılır, el işleri yaparsınız, her şey! Bu nedenlerle, mevcut alana ve olası tüm ihtiyaçlara uyum sağlayan bir masa bulmak önemlidir.

Mutfak için ideal masayı bulmak kolay bir iş değil, birçok faktörün dikkate alınması gerekiyor. Bir masa seçerken bakılması gereken ilk şey, mevcut alan ve mutfağın düzenidir. Ayrıca kapıyı, çekmeceleri, dolapları açabilmek için boş ihtiyacınız olan alanı belirtmeli ve masanın bu işlemlere engel olmamasına dikkat etmelisiniz.

Çok fazla mobilyaya sığmayan küçük bir mutfağınız varsa, iki seçenek arasından seçim yapabilirsiniz. İlki duvara katlanır masa monte etmek olacaktır. Bu seçenek masanın kullanılacağı zaman açılıp kullanılmadığı zaman katlanabilmesini sağlayarak mutfakta daha geniş bir alan yaratır. Küçük alana sahip mutfaklar için mükemmel olan ikinci olası seçenek, çıkarılabilir veya katlanır masalardır. Bunlar, gerektiğinde manuel veya otomatik olarak uzantısını artırarak daha geniş bir alana sahip olmanızı sağlar.

Sandalyeler ve Tabureler ile Mutfakta Konfor Yaratın

Mutfağınızı dekore etmenin yanı sıra sandalyeler, koltuklar ve tabureler mutfakta çok önemli bir işleve sahiptir ve içinde geçirdiğimiz zamanın tadını çıkarabilmeniz için gerekli konforu sağlar. Bu yüzden seçim yaparken rahat ve konforlu seçenekleri tercih etmek oldukça önemlidir.

Dikkate alınması gereken önemli bir faktör, koltukların yüksekliğidir. Sandalye veya koltukların yüksekliği 45 ila 50 santimetre arasında olmalı ve masadan yaklaşık 25/30 santimetre uzakta olmalıdır. Öte yandan, bar yaklaşık 90 santimetre ölçüyorsa, tabureler için mükemmel yükseklik 65 santimetredir.

 

 

 

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu