Sağlık

Kapalı Safra Kesesi Ameliyatı Nedir, Nasıl Yapılır? 

Kapalı safra kesesi ameliyatı herkesin çok araştırdığı bir ameliyat olmaktadır. Kapalı safra kesesi ameliyatı nedir ve nasıl yapılır? yazımda sizlere anlatmak isterim.

Kapalı safra kesesi ameliyatı nedir, nasıl yapılır? oldukça sık sorulan bir hastalık olmaktadır. safra kesesi karaciğere bitişik bir organ olmaktadır. Safra kesesi ameliyatı genellikle kapalı bir ameliyat ile yapılmaktadır. Özelliklede ameliyat hastanın komple uyutulması ile yapılmaktadır.

 Safra Kesesi Taşı Nedir ve Belirtileri Nelerdir?

Safra kesesi taşı; safra kesesinin en çok rastlandığı bir hastalığı olmaktadır. Karaciğer tarafından yapılmakta ve ince bağırsağa kadar uzanan safra kesesinde birikmesinde oluşmaktadır. Genellikle safra kesesi gerilir yani kasılır ve yemeğin sindiriminde onikiparmak bağırsağına kadar uzanan safranın akmasını sağlamaktadır. Bu sarfların birikmesi ile oluşan maddelerin azalması yada artması ile taş oluşmaktadır. Safra kesesi taşının belirtileri ise;

  • Yağlı yemek yenmesi sonucunda,
  • Yumurtalı yemek yenildiği zaman,
  • Kızartma tarzı yemeklerin yenildiği zaman meydana gelen şişkinlik, bulantı, karında ağrı ve sırt kısmına ağrı yapması ile meydana gelmektedir.
Process of gynecological surgery operation using laparoscopic equipment. Group of surgeons in operating room with surgery equipment. Background

Safra Kesesi Taşı Kimlerde Görülür?

Safra kesesi taşı; hızlı kilo verenlerde, bayanlarda, fazla kilolu kişilerde, kolestrol ilacı alanlarda ve Herediter Sferositoz hastalarında oldukça sık görülmektedir.

Safra Kesesi Taşı İlaçla Tedavi Yapılır mı?

Safra kesesi taşı ilaçla tedavi yapılmaz. Tek tedavisi ameliyat olmaktadır. safra kesesi taşı tedavisini ialçlar ile tedavi etmeye kalkıldığında hayati sorunlarına yol açabilir. Bundan dolayı tek tedavisi ameliyat olmaktır.

Kapalı Safra Kesesi Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Kapalı safra kesesi ameliyatı kesinlikle uzman doktorlar tarafından yapılmalıdır. Safra kesesi ameliyatında tek safra kesesi taşı değil hepsi yani safra kesesi komple alınmaktadır. Kapalı safra kesesi ameliyatının yapılması ise; çok büyük kesikler ile elle yapılan karın ameliyatı ve küçük delikler ile iletilen cihazlar ile yapılmaktadır. Kapalı ameliyatın yapılmasının avantajlarından birisi de hasta da az iz kalmasıdır. Ameliyattan sonra hasta az ağrı çekmektedir. Ve daha hızlı taburcu edilmektedir. Hemen ameliyattan sonra belirli bir saat sonra hasta ayağa kaldırılarak yürütülür ve bir gece hastane de yatar ve ertesi gün taburcu edilmektedir.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu