Hamilelik

Hamilelik Döneminin İlk Zamanlarında Yaşanılan Problemler

Hamilelik Döneminin İlk Zamanlarında Yaşanılan Problemler! Hamilelik bir başka deyim ile gebelik kadın yumurta hücresi ile erkek sperminin rahim iç yüzeyinde birleşiminden oluşmaktadır.

Hamilelik Döneminin İlk Zamanlarında Yaşanılan Problemler! Gebelik cinsel ilişkiye sonrası 2 veya 3 hafta sonra kendini göstermektedir. İnsan yaşantısında her anne ve babanın çocuk sahibi olma isteği görünmektedir. Gebelik olduğu bilinmesinden itibaren anne için yeni bir dönem başlayacağı ve farklı durumlar yaşanacağı hissedilmektedir.

Hamilelik Döneminde Yaşanılan Problemler

Değişen hormonal sistem ile anne adayında değişik hastalıklar ve problemler çıkabilmektedir. Hamilelik döneminin ilk zamanlarında yaşanılan problemler genellikle iki üç ayda yaşanılan sıkıntılar olmaktadır. Bebeğin anne karnına düştüğü günden itibaren annede ruhsal değişiklikler izlenmeye başlamaktadır. Ani sinirlenmeler, gülmeler, alınganlık stres başlıca ruh halleridir. Sabah oluşan mide bulantıları ve kusmaları iştahsızlık ve halsizlik yaratmaktadır.

Bu dönemin rahat sağlıklı atlatılabilir olması için anne adayının sağlıklı gıdalara yönelmesi tercih edilmelidir. Bazı gebelerde şeker hastalığı çıktığı görülmektedir. Ayrıca gece uykudan uyandıran bacak krampları ile ağrılar hissedilmektedir. Kramplar her hamile anne adayının korkulu rüyası olmaktadır. Çünkü gün içerisinde oluşan kramp ağrısı yaşam olumsuz etkilemektedir. Bu gibi durumlar için doktordan tavsiyeler ve ilaçlar alınmalıdır. Bir başka problem bebeğin anne karnında büyümesi ile mideye baskı yaratması annede gastrit, reflü, şişkinlik ve kabızlık sorunları olmaktadır.

Anne Adayının Sorunları

Anne adayının sorunları, annenin yemeklerden önce alacağı doktor kontrolündeki ilaçları ile bu sorun biraz da olsa da giderilmektedir. Gebeliğin ilk aylarında tarama testleri ile bebekteki genetik rahatsızlıklar öğrenilmektedir. Bu testlerde ki amaç bebekte oluşan ense kalınlığı ve down sendromu olup olmadığına bakılmaktadır. Testler genellikle doğru sonuçlar verse de bazen yanlış sonuçlar çıkardığı da görülmektedir. Oluşan yanlışlıklardan dolayı anneye duygusal açıdan psikolojik çöküntüler yaşatmaktadır. Her anne ve baba bebeğinin 9 ay sonra sağlıklı bir şekilde dünyaya gelmesini istemektedir.

Gebelerin bu halinin duygusal ve heyecanlı olduğu bu süreçte eşlere ve yakınlara büyük görevler düşmektedir. Eşinden destek alan her anne adayı bu zamanı iyi değerlendirmektedir. Ağır egzersiz ve işlerden uzak durulması anne ve bebek sağlığı açısından önemli olmaktadır. Çünkü bu dönemde embriyonun rahim duvarına yerleşmesi süresinde kanamalar olmaktadır. ilk aylarda oluşan bu durum anneyi ve bebeğin sağlığında tehditler oluşturmaktadır. Büyüyen karın ile ciltte göbek bölgesinde, bacakta ve göğüslerde çatlaklar meydana gelmektedir. Ayaklarda ve bacaklarda ödem ve şişkinliklerde gebelik döneminin bariz problemleri arasında görülmektedir.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu