Anne-Çocuk

Çocuklarınızın Odaklanma Yeteneğini Nasıl Geliştirebilirsiniz?

Çocuklarınızın odaklanma yeteneğini nasıl geliştirebilirsiniz? Zamanı bilinçli olarak bölerek ve öncesinde sevdiği aktiviteleri yapmasına izin vererek daha kolay odaklanabilmesini sağlarsınız.

Odaklanma Yeteneği Geliştirmek İçin Beyni Eğitmek

Odaklanma sorununa karşı beyni eğitmek; girişim ya da yönetici şekilde yapmanız gereken bu noktada birçok görev yer almaktadır. Bazı günlük aktiviteleri yaparken odaklanmakta zorluk çekebiliriz. Özellikle çocukların dikkati daha çabuk dağılmaktadır.

Bunun için yapılması gereken işlerden önce çocuğunuzun sevdiği ya da daha kolay yapabildiği aktiviteleri yaptırmanız hem daha kolay odaklanmasını sağlayacak hem de dikkati dağılmamış olacaktır. Bu sayede beyni eğiterek daha verimli bir duruma getirmiş olursunuz.

Çocukların Odak Gelişimleri İçin Yapılması Gerekenler

Genelde olarak bir çoğumuz ilk önce kolay işler ile başlayarak sonrasında zor ve de enerji gerektiren işleri bırakırız. Bu durum aslında hem konsantrasyonun azalmasına sebep olur hem de enerjiyi fazla tüketir. Çocukların odak gelişimleri için yapılması gerekenler Rock’ın belirttiğine göre; genellikle beyin her bir karar aldığında yorulur. Bu sebeple yapılan işlerin çoğu zaman  ilk bir saati her daim daha verimlidir.

Çalışmalarınızdan çok fazla verim alabilmek amacı ile bu döngüyü tersine çevirmekte aslında yarar var. Yaratıcılık veya konsantrasyon gerektiren bu tür işlerinizi öne alın ve çocuğunuza da bunu küçük yaşta aşılayın. Sonrasında çok daha kolay işler ile meşgul olun.

Çocukların Odaklanma Yetenekleri

Çocuklar küçük yaşlarda eğitime daha yatkın olarak hem daha çabuk öğrenirler hem de birçok konuya daha kolay alışabilirler. Bu sebeple küçük yaşta beyinleri öğrenmeye daha yatkın olduğu için her konuda daha adepte olabilmektedirler. Çocukların odaklanma yetenekleri de bu dönemlerinde geliştirilmesi gerekmektedir. Odaklanma yeteneklerini geliştirmek için ise enerji gerektiren aktiviteleri öncesinde yaparak sonrasında kolay olan aktiviteleri yaptırmalısınız.

Odaklanma Yeteneği Nasıl Güçlenir?

Odaklanmak için beslenme ve uyku çocuklarda oldukça önemlidir. Birey çocuğunun uyukusuna, beslenmesine özen göstermelidir. Odaklanma yeteneği nasıl güçlenir?  Hafıza oyunları, sıralama oyunları, oturma oyunu, farkı bul bulmacaları aynı zamanda tekerlemeler, ne eksik oyunu odaklanma yeteneğini güçlendirmektedir.

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu